Monday, May 7, 2007

Οχι στη ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων καλούμε όλους να πάρουν θέση!







Μετά τη προφυλάκιση των 3 είναι ανάγκη να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές αλληλεγγύης για όλους τους διωκόμενους του ΦΚ. Το κείμενο διαμορφώθηκε μετά τη προφυλάκιση
Οχι στη ποινικοποίηση των αγώνων


Στις 4/5, κατά τη λήξη ενός φοιτητικού πάρτυ στο χώρο του πολυτεχνείου, 15 φοιτητές και συμπολίτες μας
προσήχθησαν στην Ασφάλεια με αφορμή επεισόδια που συνέβησαν 2 ώρες νωρίτερα και πολύ μακριά από το χώρο του πάρτυ.
Εννιά από αυτούς αφέθησαν ελεύθεροι στις 11 πμ και οι υπόλοιποι κρατήθηκαν.

Ο φοιτητής Π.Κ. κατηγορείται για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος,
κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη και για πλημμελήματα, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο
όπως προέκυψε και από έρευνα της αστυνομίας (σωματικό έλεγχο και έρευνα στο σπίτι του).
Το συμβάν συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε κοινωνικού αγώνα.
Δύο μήνες μετά την άδικη σύλληψη 49 φοιτητών (μεταξύ των οποίων ήταν και ο εν λόγω κατηγορούμενος)
και την πανηγυρική τους αθώωση, η αστυνομία προσπαθεί με ένα στημένο κατηγορητήριο να σώσει την τιμή της, αφού από κατηγορούσα αρχή βρέθηκε κατηγορούμενη.
Ο λόγος που κρατείται και παραπέμπεται είναι ότι πριν λίγο καιρό βρέθηκε κατηγορούμενος για τα επεισόδια της 8ης Μάρτη μαζί με άλλους 61 διαδηλωτές.
Από αυτούς οι 12 αντιμετωπίζουν ακόμα βαριές κατηγορίες εκ των οποίων ο ένας είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.
Ποιες τηλεοπτικές επιταγές πρέπει να πληρώνει η Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου φυλακίζοντας έναν από τους χιλιάδες νέους που αντιτάχτηκαν στο νομοσχέδιο και στα σχέδια της υπουργού Παιδείας;
Στη δίκη των υπόλοιπων 49 (ανάμεσά τους και ο Π.Κ.) το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα και αμετάκλητα την αθώωσή τους ύστερα από πολυήμερη εξέταση της υπόθεσης
και τελικά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε όργανα της τάξης για υπερβολική χρήση χημικών, υπέρμετρη χρήση βίας και ψευδορκία.
Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν σε όλους τους συλληφθέντες ήταν ούτως ή άλλως αυθαίρετες και κυρίως ήταν απόρροια των προσταγών των τηλεοπτικών δελτίων.

Η απόφαση δεν έγινε σεβαστή από τους τηλεδικαστές και το κράτος, το οποίο αναζητά απεγνωσμένα ενόχους και καταδίκες:
Συγκεκριμένα:
Ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα εναντίον ενός από τους 49 αθωωθέντες. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιήθηκε και διώκεται από τις αρχές για παραδειγματισμό
γιατί αν και εργαζόμενος, συμμετείχε σε φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρθηκε και πριν, ο Π.Κ. αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και προφυλακίστηκε χωρίς να οριστεί δικάσιμος
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στην εποχή του τρομονόμου, η ασφάλεια κρατά φακέλους για οποιονδήποτε πολίτη,
παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα και ατομικές ελευθερίες.
Αυτό φαίνεται και από τις «αθώες» επισκέψεις αστυνομικών με πολιτικά στα σπίτια και άλλων από τους 49 αθωωθέντες φοιτητές
για «φιλική κουβέντα» για απόσπαση πληροφοριών και γενικότερα τρομοκράτηση.

Όλοι μας βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας .
Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία των αρχών και γνωρίζοντας πώς συντάσσονται τα κατηγορητήρια,
αντιλαμβανόμαστε ότι στη θέση του Π.Κ. μπορεί να βρεθεί ο κάθε πολίτης.
Η πρακτική πολιτικών διώξεων και εκδικητικών συλλήψεων, δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που προσβάλλει την Δημοκρατία.
Στόχος κάποιων κύκλων είναι η άλωση της δημόσιας περιουσίας, τα δικαιώματα των πολιτών και η καταστολή κάθε αντίθετης άποψης.
Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας.
Δε θα δεχτούμε καμιά σπίλωση του φοιτητή από τις τηλεδίκες που στήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στα ΜΜΕ.
Για τα γεγονότα της 8ης Μάρτη ο φοιτητής αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και θεωρούμε
απαράδεκτη την αμφισβήτηση της απόφασης αυτής στο βωμό της τηλεθέασης και άλλων σκοπιμοτήτων.
Οι διώξεις που είχαν ασκηθεί και κατέπεσαν, δε μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τεκμήριο ενοχής.
Επιπρόσθετα θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια σύνδεσης του φοιτητικού κινήματος
με πρακτικές που βάλλουν ενάντια σε όσα υπερασπίζεται το φοιτητικό κίνημα και από τις οποίες έχει αποστασιοποιηθεί.

Όταν καθηγητές και γονείς αναγκάζονται να φυγαδεύουν από το ΑΠΘ με τα αυτοκίνητα τους φοιτητές από το πολυτεχνείο που έκαναν συνέλευση για τα παραπάνω από τον φόβο των συλλήψεων από έξω από ασφαλίτες που είχε γεμίσει ο τόπος.
Όταν φοιτητές και καθηγητές ενοχλούνται στα σπίτια τους ή παραπλανώνται για αν δώσουν τη διεύθυνση τους μετά από άσχετα τηλεφωνήματα.
Όταν επιχειρείται να θαφτεί η μπόχα από τα σκάνδαλα της καταλήστευσης των ταμείων, με το νέο κυνήγι μαγισσών και τη συστράτευση των ‘ανεξάρτητων’ Μ.Μ.Ε. και των γνωστών τηλε-ολα δημοσιογράφων.
Όταν στο σημερινό ολοκληρωτικό φακέλωμα και προσπάθεια για έλεγχο όλης της κοινωνίας, οι παλιοί χαφιέδες μοιάζουν με ρομαντικές φιγούρες.
Όταν γνωστές πολιτικές βίας και καταστολής του Σαρκοζί καθαγιάζονται αποτελώντας το νέο πρότυπο και στην Ελλάδα.
Όταν η ‘μηδενική ανοχή’ του Καραμανλή εξαντλείται σε 19χρονους φοιτητές και όχι στους γνωστούς ‘κουμπάρους’ και κερδοσκόπους.
Όταν ο λόγος, η μαρτυρία και η ψευδομαρτυρία κάθε αστυνομικού θεωρείται πιο αξιόπιστη από βίντεο και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που αποδεικνύουν την αθωότητα του φοιτητή.
ΤΟΤΕ
Δεν μιλάμε απλώς για την παροιμία ‘όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια’.
Δεν μιλάμε μόνο για τις γνωστές υπερβολές των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.
Δεν μιλάμε για τα ‘υπαρξιακά’ προβλήματα των τηλεδικαστών και τις ανάγκες τηλεθεάσεως.
Δεν μιλάμε για ρεβάνς και εκδικητικότατα της αστυνομίας.
ΑΛΛΑ
Έχουμε μπροστά μας την ελληνική εκδοχή του ‘patriot act’ του Μπους , την τρομοκράτηση δηλαδή , τον έλεγχο και καταστολή κάθε κοινωνικής ανησυχίας και αντίστασης.
Ξαναζούμε το κλίμα της χούντας στη νεοταξική του εκδοχή.
Βλέπουμε την προοπτική της ησυχίας του νεκροταφείου της απαραιτήτως για την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Αν λοιπόν , όπως λέει και η μικρή ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών χημικών μηχανικών και πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης , το συγκεκριμένο θέμα δεν ανοίξει σε όλη την κοινωνία .
Αν δεν πάρουν θέση , κόμματα , συνδικάτα ,κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς αλλά και απλοί άνθρωποι .
Αν το θέμα περιοριστεί στις αντιδράσεις κάποιων μεμονωμένων πανεπιστημιακών ,φοιτητικών συλλογών ή κάποιων αντιεξουσιαστικών ομάδων.
Τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.
Τότε η συνταγή ‘ο καθένας μονός με τα όπλα του’ δεν θα φτάνει για να σώσει κανένα.
Τότε το κτήνος θα έχει κυριαρχήσει και η αναμονή της νεκρανάστασης της κοινωνίας και η δευτέρα παρουσία θα μείνει σαν ελπίδα μόνο των αφελών και των θρησκόληπτων.

Δημητριάδης Δημήτρης , Χαραλαμπίδου Μάρθα , Ρηγόπουλος Γιώργος , Κατσίμπα Δάφνη , Νανακούδης Χαράλαμπος , Παράδα Αναστασία , Νικολαϊδης Κώστας , Νικολαϊδου Μαίρη , Χατζηκρανιώτης Αλέκος , Σπαϊα Σοφία , Βάγιας Νικος , Αγιακάτσικα Νίκη ,Νικολάου Κώστας , Ηλιοπούλου Χρυσούλα , Γρηγοριάδης Δημήτρης , Παπαδοπούλου Αναστασία , Γκόνης Διονύσης , Γκόνη Καλλιόπη , Τσακμάκης Γιάννης , Τεμουρτζίδης Δημήτρης , Μέντζος Απόστολος , Κανάρης Μανώλης , Βαλάση Δήμητρα , Τζανής Νίκος , Λεωνιδάκης Δημήτρης , Λεωνιδάκης Αναστάσιος , Τιμπλαλέξης Αχιλέας , Περχανίδου Καίτη , Πανδίρης Γιάννης Πανεπιστήμιο , Πανδίρη Αλέκα , Σουρμελάς Ηλίας , Μουλαδάκη Μαρία ΤΕΙ ,Ελένη Γκίκα , Σπύρος Καλογερόπουλος, Γιάννης Σχίζας, Εύη Καρακώστα,Βενετία Κάντζια, Σοφία Χατζηκομνηνού, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Mακρυγιώργου Χριστίνα, Δρούκας Τάσος, Μπόμπου Εμμανουέλα, Βασιλική Δ.Κορβέση,Κώστας Λατούφης , Σούλα Κατσιαμπούρα , Παναγιώτης Σκούφογλου, Γιώργος Γούλας, Όλγα Καζαντζή, Κων/νος Ροσπόγλου, Ρούλα Αναγνώστου,Χαράλαμπος Ζεπίδης,Ξανθούλα Καρανίκα,Στέλλα Κολιού,Κώστας Καραμπάς,Γεράσιμος Αρτελάρης,Γιάννης Π Κοντός,Μάρω Φραγκιουδάκη


Καλούμε όλους ανεξαίρετα να πάρουν θέση είτε είναι άτομα, φορείς, πρωτοβουλίες, κόμματα, συνδικάτα



http://enantiastikatastoli.blogspot.com/2007/03/blog-post.html

Οι υπογραφές να στέλνονται:
protovoulia.gonion@gmail.com


Η εφημερίδα αιχμή προσυπογράφει το κείμενο


Επιστολή καταγγελία και το οπτικό υλικό που αποδεικνύει την αθωωτητα του Π.Κ

Λάβαμε την επιστολή την οποία δημοσιεύουμε μαζί με το οπτικό υλικό που αφορά τη σκευωρία εις βάρος του φοιτητή.






Ο Π Κ, ετών 19, φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. βρίσκεται προφυλακισμένος από 9/5. κατηγορούμενος για τον εμπρησμό αυτοκινήτων τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου.Αποδεικνύεται από δεκάδες μάρτυρες και οπτικό υλικό πως τη στιγμή των επεισοδίων ο Παναγιώτης βρισκόταν μακριά, στο Πολυτεχνείο, σε πάρτυ της ΠΑΣΠ και του φοιτητικού ραδιοφωνικού σταθμού 1431, ενώ από βίντεο αποδεικνύεται πως οι δράστες των επεισοδίων καθόλου δε ταιριάζουν με την δική του εμφάνιση.Ο μόνος λόγος που συνελήφθη και κρατείται είναι το γεγονός ότι αποτέλεσε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος, μέσα στο οποίο δρούσε πάντα δημόσια, αγωνιστικά και με υπευθυνότητα. Το μόνο στοιχείο που υπήρχε εναντίον του ήταν η σύλληψή του κατά τη διάρκεια της μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης στις 8/3 μαζί με άλλους 48 συναδέλφους του. Στη δίκη αθωώθηκε ομόφωνα, ενώ διατάχθηκε έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες της αστυνομίας για παράνομες συλλήψεις. Επομένως, η παρούσα συμπεριφορά προς το πρόσωπό του είναι καθαρά εκδικητική και τιμωρεί όλο το φοιτητικό κίνημα, τους αγώνες και τα πιστεύω του.Επειδή οι κατηγορίες εναντίον του δεν ευσταθούν, αλλά και επειδή είναι επιφανής φοιτητής και συνδικαλιστής με δημόσια δράση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατείται. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

Mακρυγιώργου Χριστίνα
Δρούκας Τάσος
Μπόμπου Εμμανουέλα

'ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ , ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ και ΕΚΛΟΓΕΣ' σκέψεις και προβληματισμοί
σαν γουεστερν...
Θα ηθελα να αναφερθω και γω στα οσα ειδαν τα ματια πολλων ,φοιτητων και αλλων , τις τελευταιες μερες μετα το παρτυ του σαββατου. Καταρχας για να ''συστηθω΄΄ θα θελα να πω οτι ειμαι φοιτητης της κ. τεχνων θεσ/νικης, ενω πολιτικα εντασομαι στον ανεξαρτητο - αυτονομο - αντιεξουσιαστικο χωρο. Το γεγονος αυτο δε με καθιστα προσηλωμενο σε καποια ιδεολογικη μπαντα η σε καποιο συγκεκριμενο κοινωνικο χωρο. Προσπαθω , οσο αυτο ειναι δυνατο να επικοινωνω με αριστερους , δεξιους η απολιτικ ανθρωπους (δυστυχως μεγαλο μερος των φοιτητων ανηκει στην τριτη κατηγορια). Για μενα η αποτελεσματικοτερη πολιτικη ζυμωση συντελειται μεταξυ εκπροσωπων αντιθετων πολιτικων και κοινωνικων αντιληψεων ,και οχι πισω απο κομματικα τραπεζακια και ''στεκια'' ομοιδεατων(σε οποιοδηποτε χωρο και αν ανηκουν αυτοι).
Σχετικα με τη χρηση βιας (εστω και εξω απο τα πλαισια του αστικου ''δημοκρατικου πολιτευματος'' )δεν ειμαι αντιθετος. Αυτο δε σημαινει οτι δεν αντιλαμβανομαι οτι η βια αποτελει υστατο μεσο πιεσης και οτι φυσικα αυτο δεν μπορει να ασκηθει μετα απο ενα ΠΑΡΤΥ στα πανεπιστημια. Αν ποτε θα συμμετειχα σε συμπλοκες , αυτο θα γινοταν σε σημαντικη ,πολιτικα, στιγμη της κοινωνιας οπως για παραδειγμα:

* Σε μια πορεια οπου η καταστολη εχει ξεπερασει τα επιτρεπτα, ψυχολογικα , ορια των διαδηλωτων. Δινοντας ενα παραδειγμα θα ελεγα την πορεια της 8 Μαρτη.
*Μετα απο μια καταφορα αντικοινωνικη ρυθμιση ή αποφαση της εξουσιας. Δινοντας ενα παραδειγμα θα ελεγα το αδικο κλεισιμο εργοστασιου, την ψηφιση νομου που στερει απο πολλους κοινωνικα κεκτημενα( παιδεια, ελευθερια)
*Μετα απο την φυλακιση ανθρωπων που δε διεπραξαν καποιο εγκλημα για προσωπικο οφελος και ιδιοτελεις σκοπους, αλλα συμμετειχαν σε καποια μορφη διαμαρτυριας με κοινωνικα αιτηματα
*Σε φυσικη αυτοαμυνα ( Εννοωντας οχι για αμυνα των οποιων ιδεων μου απεναντι σε ''αντιρρησια'')

Αφου ξηγηθηκα λοιπον θα ηθελα να πω οτι η χθεσινη αντιεκλογικη κινηση δεν με απασχολουσε πριν τη φυλακιση του ΠΚ και των ΑΛΛΩΝ. Γνωριζοντας το κοσμο που το ετρεξε ηξερα οτι θα γινοταν καποια μικρη παρεμβαση με μικροφονικη απο 10-20 ατομα και αυτο ηταν ολο. Μετα τα δικαστηρια ομως τα παντα(για μενα και πολλους ακομη) αλλαξαν...
οι λογοι για αυτη την αλλαγη ηταν:
*Ο ΠΚ συμμετειχε στην αυτονομη - ανεξαρτητη - μη παραταξιακη συνελευση που λαμβανε χωρα κατα τη διαρκεια των φ. κινητοποιησεων( οπου συμμετειχα και εγω). Κατα καποιο τροπο τον θεωρω ,λοιπον, και συντροφο. Αυτο δεν ακουστηκε πουθενα και απο κανεναν συμφοιτητη του που βγηκε να μιλησει εκ μερους του στην αρχη της συναντησης στο πολυτεχνειο(8/5). Θελω να πω οτι σε μια υποθετικη περιπτωση ο ΠΚ θα ηταν υπερ της αναβολης για 1-2 βδομαδες των εκλογων.
*Στα δικαστηρια η συντριπτικη πλειοψηφια των διαδηλωτων ηταν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ του φοιτητη. Οι φιλοι του δε θα πρεπε να καμαρωνουν γι αυτο γιατι θα πρεπει να σκεφτουν τι θα συνεβαινε αν δεν ηταν ο ΠΚ αλλα καποιος αλλος ''αθωος φοιτητης΄΄. Απο παραταξιακους ηταν 2-5 κεφαλια απο καθε κομμα που ηρθαν για ενα μισαωρο να χτυπησουν την καρτα του αγωνιστη και μετα την κανανε. Το θρασος μαλιστα εφτασε σε τετοιο σημειο, οπου υπηρχε μελος καποιας μικροαριστερης παραταξης( δε θυμαμαι ακριβως, παντως οχι γενοβα) που ειχε αυτο το χαρακτηριστικο πλακατ στη πλατη και μοιραζε το εφημεριδακι του. Το εφημεριδακι δεν εγραφε ΛΕΞΗ για τη συλληψη του φοιτητη και των ΑΛΛΩΝ.
*Η προταση που διατυπωθηκε στη συνελευση του Πολ/χνειου(8/5) δεν ηταν να μη γινουν ΠΟΤΕ αυτες οι εκλογες αλλα να αναβληθουν για κανα - δυο βδομαδες λογω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ των φοιτητων και οχι λογω εξαναγκασμου απο ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ. Χαθηκε λοιπον η ευκαιρια να μεινει 9/5 ως ημερομηνια ΣΤΑΘΜΟΣ οπου οι εκλογες δεν εγιναν καθως οι φοιτητες θεωρησαν οτι προσβαλλονται τα θεμελιωδη τους ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ειναι η δευτερη τετοια περιπτωση μεσα σε λιγο καιρο καθως το ΦΚ εχασε την ευκαιρια ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 2007 ως τη μονη χρονια στην ελληνικη ΙΣΤΟΡΙΑ που δεν λειτουργησαν τα πανεπιστημια λογω διαμαρτυριας για αντικοινωνικες μεταρυθμισεις. Τα κομματα ομως και οι ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ειχαν αλλη γνωμη και ανοιξαν τις σχολες...
*Εγω προσωπικα συμμετειχα στην αντιεκλογικη πορεια , οχι για να τραμπουκισω , αλλα για να διατυπωσω τις αποψεις μου ,οτι δηλαδη εκαναν και τα κομματα με τις αφισες - ταπετσαριες στα φουαγιε των σχολων. Δεν ακουμπισα φοιτητη και δεν του επιτεθηκα ουτε καν φραστικα. Αν εγινε κατι τετοιο απο καποιον συνοδοιπορο δεν θα απολογηθω καθως δεν ανηκω στο ιδιο κομμα ή ιδεολογια μ αυτον.
*Εγω προσωπικα εσκισα αρκετες αφισες κυριως στις 8/5 κυριως γιατι:
Πρωτον το ΑΠΘ δεν ειναι ΤΣΙΦΛΙΚΙ κανενος να κολλαει 500 αφισες στη σειρα υποτιμωντας ακομη και τη νοημοσυνη των ψηφοφορων.
Δευτερον γιατι αν εστω και το 1/10 των χρηματων που δαπανηθηκαν για την καμπανια ΟΛΩΝ των κομματων , δινονταν για τα δικαστικα εξοδα ΟΛΩΝ των κοινωνικων ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του ΦΚ ,τα πραγματα τωρα θα ηταν καλυτερα γι αυτους.
*Επισημαινω οτι στοχος της συμμετοχης μου στην αντιεκλογικη πορεια ηταν η παρασταση διαμαρτυριας προς τους φοιτητες που θα ψηφιζαν ΟΛΑ τα κομματα ( καθως οι περισσοτεροι αποδειχτηκε οτι ηταν δεξιοι και οχι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ).Αυτοι οι φοιτητες δεν γνωριζαν τιποτα για το τι συνεβη απο το τις 5/5 και μετα... Το γιατι οι μονοι που αντεδρασαν στην θεα μας ηταν οι αριστεροι αυτο δεν μπορω να το γνωριζω, ρωτηστε καλυτερα αυτους...
*Και τελος μια αμιγως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ: Ο κ Λαδης (δικηγορος του ΠΚ που εκτιμω απεριοριστα και μαλλον θα χρειαστει να σωσει και το δικο μου τομαρι καποτε) εκανε μια τοποθετηση-ενημερωση στο Πολυτεχνειο μετα τα γεγονοτα των δικαστηριων. Εγω θα διαφωνησω ως προς αυτο. Κυριε Λαδη παρουσιασατε τα γεγονοτα των συλληψεων και των καταδικων ως εξαιρεσεις στο, κατα τα αλλα , δικαιο δημοκρατικο καθεστως. Αποδοσατε ολα αυτα ως αποτελεσμα εμπαθειας 1 εισαγγελεα ή μιας ανακριτριας ή μιας ανωθεν πολιτικης εντολης. ΛΑΘΟΣ. Ο ΝΟΜΟΣ και το πνευμα του ( οπως αυτα εχουν διαμορφωθει απο τη μεταπολιτευση και μετα) εφαρμοστηκαν 100%. Αυτο που παρακολουθησαμε ηταν ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ! Ειναι το γραμμα του νομου μιας ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' που εμεις επιλεξαμε και που συντηρειται απο τη συγκεκριμενη ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Να λοιπον που δικαιολογειται και η αντιεκλογικη εκστρατεια ΟΧΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΚΑ αλλα ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
ευχαριστω για την αναγνωση ,συγνωμη αν κουρασα.
ΥΓ Ως προταση λεω να αντιγραψουμε ΤΟ ΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3(με το οποιο δεν συμφωνω 100%) και να μπουμε στην ταξη- αμφιθεατρο μας και να παρακαλεσουμε απο τον διδασκοντα να το προβαλλει για ενημερωτικους λογους σε ΟΛΟΥΣ τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ που βρισκονται εκεινη τη στιγμη. Το μονο που χρειαζεται ειναι προτζεκτορας , DVD, και καλη διαθεση για να βοηθησουμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ των Α.Ε.Ι.
Ιπποκράτους 35, 6ος όροφος, ΑΘΗΝΑ 10680
Δικτυακός τόπος : http://www.ntua.gr/posdep

9 Μαΐου 2007

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
για την κατάλυση συνταγματικών δικαιωμάτων και
την ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης



Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει την νέα επιχείρηση κατάλυσης θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής στη Θεσσαλονίκη.

Με προσχήματα και κατασκευασμένες κατηγορίες προφυλακίστηκε ο δευτεροετής φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κ., ένας από τους 49 συλληφθέντες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου ʼ07 στην Αθήνα οι οποίοι αθωώθηκαν, ενώ παράλληλα οι δικαστές ζήτησαν να ελεγχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις για ψευδορκία, εκτεταμένη χρήση χημικών και άσκηση σωματικής βίας εναντίον των διαδηλωτών.

Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση πολιτών, των φοιτητών και της νεολαίας, και τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών.Εκφράζει την αλληλεγγύη της και την στήριξή της στον διωκώμενο φοιτητή και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του και την απαλλαγή του από το χαλκευμένο κατηγορητήριο.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ
Ο Πρόεδρος
Λ. Απέκης Ο Γραμματέας Π. Γεωργιάδης


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Ο Σ.Φ.Χ.Μ. καταδικάζει την άδικη προφυλάκιση του μέλους του Παναγιώτη Κ., φοιτητή του 2ου έτους. Θεωρούμε ότι η δίωξη που ασκείται έχει πολιτικές σκοπιμότητες και τα τεκμήρια αθωότητας του είναι αδιάσειστα (οπτικοακουστικό υλικό, μάρτυρες). Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα και κάθε αγώνα και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Ο Σ.Φ.Χ.Μ. ζητά από κάθε φορέα, πολιτικό χώρο, σύλλογο, σωματείο, κοινότητα, δήμο και γενικότερα από κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, να στηλιτεύσει το γεγονός και να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα για την αποφυλάκιση του.
Ο μέχρι τώρα αγώνας μας ήταν ανοικτός προς την κοινωνία. Εξ'αρχής καταδικάσαμε και εξακολουθούμε να καταδικάζουμε πρακτικές βίας για τις οποίες κατηγορείται ο συμφοιτητής μας.


Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του. Καμία δίωξη στον αθώο συμφοιτητή μας.





Όταν η δημοκρατία κατασκευάζει ενόχους…

αλληλέγγυοι- ες από τις σχολές του ΕΜΠ


Στις 4/5, κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ του φοιτητικού ραδιοφωνικού σταθμού 1431ΑΜ στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται επεισόδια έξω από αυτό που διαρκούν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Μετά τη λήξη του πάρτυ, γίνονται 15 προσαγωγές φοιτητών που συμμετείχαν σε αυτό.

Τελικά, συλλαμβάνονται μόνο 5 από αυτούς. Ανάμεσα τους και ο Π. Κ. δευτεροετής φοιτητής της σχολής Χημικών Μηχανικών, που συνελήφθη την ώρα που επέστρεφε σπίτι του. Για τους μπάτσους, το χρώμα των παπουτσιών του (που όπως υποστηρίζουν το αναγνώρισαν σε ένα από τα άτομα που έκαναν τα επεισόδια), καθώς η ιδιότητά του ως φοιτητή της σχολής των Χημικών Μηχανικών αρκούσαν ως στοιχεία για να παρουσιάσουν στον κόσμο έναν από τους δράστες των επεισοδίων. Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτά που τους έκαναν να του φορτώσουν 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα βασιζόμενα σε ψευδείς καταθέσεις μπάτσων.

Ο Π. Κ. υπήρξε ένας από τους 49 συλληφθέντες (61 στο σύνολο) της πορείας στις 8/3 που πιάστηκαν τυχαία σε κυκλωτική κίνηση της αστυνομίας. Και οι 49, τότε, κατηγορήθηκαν με 3 πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης). Το δικαστήριο, μετά από 15 ημέρες δίκης στην οποία οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας έδωσαν ένα ρεσιτάλ θεάτρου και παραλόγου, τους αθώωσε πανηγυρικά, ενώ παράλληλα έστειλε την δικογραφία στον εισαγγελέα για να εξεταστεί αν κατά τη σύλληψή τους αλλά και μετά ασκήθηκε πάνω τους βία (οι 15 από τους 49 έφεραν βαριά τραύματα και σπασίματα). Η απόφαση αυτή, που βρήκε σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα ΜΜΕ και αστυνομία, που ετοιμάζονταν να ζήσουν στιγμές δόξας μέσα από μια πιθανή καταδίκη των 49. Οι καθημερινές τους δηλώσεις, ότι η αστυνομία συλλαμβάνει και η δικαιοσύνη αθωώνει, έγιναν κεντρικό σύνθημα στα δελτία των 8. Δημοσιογράφοι και μπάτσοι κλαίγονταν για την αθώωση των 49 και ζητούσαν επίμονα συλλήψεις και καταδίκες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η προσαγωγή (που αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη) του Π. Κ. ήρθε σαν δώρο τόσο τους μπάτσους, όσο και στα αιώνια τσιράκια τους, τα ΜΜΕ, τα οποία παρουσίασαν τον Π. Κ. ως 30χρονο χημικό που φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πείρα στις εκρηκτικές ύλες, να ηγείται εγκληματικών συμμοριών και να εμπλέκεται στο κάψιμο του αγνώστου στρατιώτη. Μετά την ήττα τους στις 17/4 όπου αθωώθηκαν οι 49, αυτή τη φορά δημιούργησαν το τέλειο παραμύθι για να τσιμπήσει ο κόσμος. Άλλωστε, γνώρισαν πολύ καλά ότι όσους ψευδομάρτυρες και να βάλουν, αυτό που παίζει ρόλο είναι η ηθική και κοινωνική απομόνωση.

Η συνταγή ήταν γνωστή και το παραμυθάκι απλό: 19χρονος φοιτητής Χημικός Μηχανικός που παρουσιάζεται ως 30χρονος χημικός με πείρα και εξειδίκευση στις εκρηκτικές ύλες. Οι αστυνομικές αρχές τον έχουν συλλάβει ξανά και μάλιστα ήταν ένας από τους 49 που τόσο «εύκολα» αθώωσαν οι δικαστές στέλνοντας τον φάκελο πίσω στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί τυχόν βίαιη μεταχείριση. Ωστόσο, η αστυνομία, πιστή στο έργο της καταφέρνει να τον συλλάβει ξανά για να αποδείξει ότι όχι μόνο αθώος δεν ήταν αλλά λίγο καιρό μετά την αθώωση του έκανε τα ίδια. Τα παπούτσια του ταιριάζουν χρωματικά τόσο σε αυτόν που κατέστρεφε αμάξια έξω από το πολυτεχνείο όσο και σε αυτόν που έβαλε φωτιά στον άγνωστο στρατιώτη (ακούγεται τουλάχιστον γελοίο αλλά αποτελεί και το βασικότερο στοιχείο των μπάτσων). Και μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, τα ΜΜΕ, για να κάνουν την υπόθεση δυσκολότερη, διαδίδουν φήμες (σε αποκλειστικότητα πάντα) για δηλώσεις του Π. Κ. ότι παραδέχεται την ανάμιξή του στο κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη και όσα του καταλογίζουν. Όποιος γνωρίζει τις στοιχειώδεις, έστω, κινήσεις των μπάτσων μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει ότι τέτοιο λόγια μπαίνουν, αν όχι δια της βίας, τουλάχιστον εξαναγκαστικά στις καταθέσεις των κατηγορούμενων.

Όλα αυτά, λοιπόν, έρχονται να συνθέσουν ένα κατηγορητήριο που μέσα στα άλλα περιλαμβάνει εμπρησμό, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, διατάραξη κοινής ειρήνης και διατάραξη οδικής κυκλοφορίας. Τα ΜΜΕ και τα δελτία των 8 τον έχουν ήδη καταδικάσει από την πρώτη στιγμή. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό καλούνται να παίξουν το ρόλο τους, αυτόν του δημόσιου κατήγορου.

Άλλωστε, και κάποιες ξαφνικές έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια των 49 για δήθεν φιλικές κουβεντούλες μαρτυρούν το κλίμα τρομοκράτησης που θέλουν να δημιουργήσουν.

Η σύλληψη του Π. Κ. δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του κράτους, της αστυνομίας και των ΜΜΕ για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν συνειδήσεις. Της σύλληψης του Π. Κ. είχε προηγηθεί άλλη μια κίνηση τρομοκράτησης, όταν η εισαγγελέας παρέπεμψε ξανά σε δίκη τον μοναδικό εργαζόμενο από τους 49, την τελευταία ημέρα, μάλιστα που μπορούσε να το κάνει, επικαλούμενη νέα στοιχεία. Τόσο οι υπόλοιποι 48 όσο και ο 49ος ιδιωτικός υπάλληλος, είχαν αθωωθεί από το τριμελές αυτόφωρο δικαστήριο λόγω μη υπαρκτών στοιχείων. Ειδικότερα, από τη στιγμή που η δίκη είχε διάρκεια πάνω από ένα μήνα (8/3- 17/4), με συνολικά 15 συνεδριάσεις, είναι τουλάχιστον ηλίθιο να ισχυρίζονται 10 μέρες μετά την αθώωση ότι προέκυψαν νέα στοιχεία.

Ο Π. Κ. κρατείται από τις 4/5 στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης σε καθεστώς απομόνωσης. Η κράτηση του αποτελεί ένα μέρος από τη συνολικότερη τιμωρία που η δημοκρατία προσπαθεί να του επιβάλει επειδή υπήρξε μέρος του φοιτητικού κινήματος. Μαζί του άλλοι 2 από τους 4 ακόμη συλληφθέντες εκείνης της ημέρας περιμένουν να δικαστούν.



Το γεγονός ότι όταν συνελήφθη για δεύτερη φορά ο Π. Κ., το φοιτητικό κίνημα είχε σταλεί από κόμματα και παρατάξεις πίσω στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, δεν αλλάζει το ότι ο Π. Κ. είναι ένας από τους ομήρους του κράτους κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων. Άλλωστε, είναι φανερό ότι τόσο η σύλληψή του, όσο και το κατηγορητήριο και η κράτηση του είναι απόρροια της συμμετοχής του στην πορεία της 8/3 και της τότε σύλληψής του.



…η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο Π. Κ.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 4/5







1 comment:

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!