Tuesday, May 22, 2007

Να προωθήσουμε "ενιαία" ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ στα εργατικά σωματεία για τον Β. Στεργίου

Να προωθήσουμε με "ενιαίο" τρόπο στα εργατικά σωματεία, ΨΗΦΙΣΜΑ για τον Β. Στεργίου.
Στις αρχές Ιούνη να κυκλοφορήσει το σχετικό ψήφισμα με δεκάδες υπογραφές σωματείων...

Για επικοινωνία: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ (sylyp_vivliou@yahoo.gr)_


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εργαζόμενι/ες, νέοι/νέες,

στις 8 Μάρτη, στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και ενάντια στο νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους με εντολή της κυβέρνησης χτύπησαν ωμά και βίαια τους πάνω από 30.000 διαδηλωτές, υπηρετώντας έτσι τα καπιταλιστικά συμφέροντα που θέλουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των φοιτητών (κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου).



Ξυλοδαρμοί διαδηλωτών (πολλοί μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία), μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε θάλαμο αερίων από τη χρήση χημικών και συλλήψεις στο «σωρό». Αυτά ήταν τα κατορθώματα της αστυνομίας εκείνη τη μέρα.

Αυτό το όργιο βίας και τρομοκρατίας καταγγέλθηκε μαζικά από τους εργαζόμενους και από συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Παρά την υστερία των τηλεοράσεων και των εφημερίδων, η κοινωνία είναι στο πλευρό των φοιτητών γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι αγώνας για μια καλύτερη Παιδεία και αφορά κάθε εργαζόμενο.



Από τους 61 συλληφθέντες, οι 49 πέρασαν από δίκη και αθωώθηκαν πανηγυρικά. Το δικαστήριο μάλιστα ζήτησε να ελεγχθούν τα αστυνομικά όργανα για παράβαση καθήκοντος (ξυλοδαρμοί).

Από τους 61 συλληφθέντες, μόνο ένας, ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου, προφυλακίστηκε. Ο συνάδελφος κατηγορείται για πράξεις που ποτέ δεν έγιναν, για κακουργηματικές πράξεις οι οποίες είναι κατασκευάσματα των διωκτικών αρχών.



Οι λόγοι που ο συνάδελφος, κρατήθηκε και φυλακίστηκε είναι:

α) Το κράτος, η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί εκπέμπουν μήνυμα προς ολόκληρη την κοινωνία λέγοντας ότι «δεν έχουν καμία δουλειά» οι εργαζόμενοι με τους φοιτητές και το αντίστροφο. Ποινικοποιούν δηλαδή την ιδέα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.

β) Αμφισβητούν το δικαίωμα στη διαδήλωση, το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και τον αγώνα. «Όποιος κατεβαίνει στον δρόμο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του μπορεί να ξυλοκοπηθεί, να «ψεκαστεί», να συλληφθεί, να φυλακιστεί…». Αυτό είναι το απειλητικό τους μήνυμα προς τον καθένα μας…



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση αποφυλάκιση του οικοδόμου Βασίλη Στεργίου.

- Παύση κάθε δίωξης σε βάρος όσων συνελήφθησαν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

- Να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών για τρομοκράτηση των αγωνιστών και του κινήματος. Η δίωξη του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη K. στην Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτη, αλλά και γελοία ταυτόχρονα. Ο μόνος λόγος της δίωξης του είναι ότι ανήκει στους 49 αθωωθέντες και ότι οι κρατούντες θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή του.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Τα Σωματεία:

No comments: