Sunday, June 3, 2007

10 Γεναρη 2007 μια σύλληψη...




Τα ευέλικτα ΜΑΤ (οι νέοι πραίτορες του πολύ(ψ)ωρα οι γνωστοί μας μπλε χωρίς ασπίδες κράνη και διακριτικά) στις 2 και 27 το μεσημέρι και ενώ μπλοκ της πορείας αποχωρούσε, στη διασταύρωση Εμ Μπενάκη και Πανεπιστημίου εισέβαλαν μέσα στην πορεία και συνέλαβαν έναν 22 χρόνο φοιτητή. Αφού τον έσουραν στο δρόμο τον ξυλοκόπησαν με κλοτσιές και μπουνιές, συνέχισαν να τον σέρνουν στην Μπενάκη και τον παρέδωσαν, δίνοντας του τις τελευταίες "περιποιήσεις", στα άλλα ένστολα γουρούνια με τα χακί.

Σχεδόν ταυτόχρονα ένας άλλος μπάτσος (Χακί) που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά της Πανεπιστημίου έψαξε στα παρτέρια και έβγαλε από τα κλαδιά ένα μπουκάλι (αναψυκτικό γκαζόζα και ένα κομματάκι πανί) και πήγε το τρόπαιο κατευθείαν στον νεαρό συλληφθέντα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή και πριν καν απομακρυνθούν οι μπάτσοι μαζί με τον συλληφθέντα η ΓΑΔΑ έστειλε στις (14.29) δυο λεπτά μετά την σύλληψη!!! μήνυμα μέσο κιν. τηλεφώνου στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ και το Υπουργείο Δημόσια τάξης που έλεγε τα εξής:

«Κατά την πορεία μπλόκ αριστεριστών συνελήφθη ενήλικο άτομο να κατέχει μολότοφ λίγο πριν κάνει χρήση αυτής» (ώρα αποστολής 14.29)

Δημιουργήθηκε ένταση με διαμαρυρίες φωνές κλπ και ένας ρεπόρτερ κατάφερε να πλησιάσει τον νεαρό που αντιδρούσε και φώναζε «μου φορτώνουν μπουκάλια. Δεν είναι δικά μου αυτά». Πριν προλάβει να πάρει το όνομα του νεαρού οι μπάτσοι εξαπέλυσαν ένα απίστευτο σαρωτικό σπρωξίδι και απομάκρυναν τους …παρείσακτους.

Η σκηνή της σύλληψης αλλά και η μεταφορά του μπουκαλιού καταγράφηκε από ελεύθερο ρεπόρτερ κάμεραμαν.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=632620

No comments: