Monday, June 25, 2007

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΝΕΛΟ




Αθήνα 25/6/2007
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Αρχτιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ


Πατησίων 42



Ο σκύλος Κανέλος για να μπορέσει να φύγει από το καταφύγιο σκύλων υιοθετήθηκε σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Υπηρεσία του Δήμου για τα αδέσποτα.
Αλλά ο σκύλος Κανέλος δεν είναι αδέσποτος.
Δηλώθηκε ψευδώς ως αδέσποτος από την Διοίκηση της Σχολής Αρχιτεκτόνων και της εμπλεκόμενες διοικητικές υπηρεσίες του ΕΜΠ και άλλους. 42. 280241/2003 ΦΕΚ ημ/νια 18.11.2003 που 3170/2003 όπου στο άρθρο 1 παρ.α. ορίζεται ότι
«Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθείαπό τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ήσυντροφιάς. Ζώα συντροφιάς είναι και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για τοκυνήγι (κυνηγετικοί"), τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικοί) και χώρων, την προστασίαατόμων με ειδικές ανάγκες, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, …»..
«Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο είτε δεν έχεικατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή τουσυνοδού του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη ή τον έλεγχο ιδιοκτήτη ήσυνοδού. Δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα οι ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι,καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης τουποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης».,2 του νόμου 3173/2003 όπου ορίζει τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του σκύλου όπως και του άρθρου 5, αφού δεν έχει φροντίσει ως ΕΜΠ για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης του σκύλου Κανέλου.
Ακόμα χειρότερα που το ΕΜΠ με σκοπό την θανάτωσή του , εξαπάτησε και παραπλάνησε τα συνεργεία του Δήμου, αφού κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να μαζέψει τον Κανέλο ως αδέσποτο, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το άρθρο 7 του ως άνω νόμου για την συλλογή αδέσποτων χωρίς ο σκύλος Κανέλος να είναι κατά τον νόμο αδέσποτος.
Αυτή η ενέργεια της διοίκησης του ΕΜΠ δεν έγινε τυχαία αφού η διοίκηση της Σχολής Αρχιτεκτόνων παρέβλεψε τις υποχρεώσεις της ως προς το ζωντανό και τους νόμους.
Αυτή η ενέργεια έθεσε τη ζωή του σκύλου Κανέλου σε κίνδυνο, ο οποίος από τις κακουχίες της διαδικασίας φύλαξης του ΕΜΠ και των φοιτητών του, είχε τραυματισμούς και λόγω της μεγάλης του ηλικίας έχρηζε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας, την οποία το ΕΜΠ αν και ιδιοκτήτης του σκύλου, ουδέποτε του την παραχώρησε όπως είχε υποχρέωση από το άρθρο
Αντί του ΕΜΠ που είχε την ευθύνη του, περαστικοί και φοιτητές πρόχειρα και απρογραμμάτιστα έκαναν σπασμωδικά ότι μπορούσαν για την διατροφή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειαζόταν ο σκύλος Κανέλος και βέβαια τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν με αυτό το τρόπο να είναι ιδιαίτερα θετικά.
Δηλαδή άνθρωποι και υπηρεσίες του ΕΜΠ επιχείρησαν με ψεύδη και παραπλάνηση, και κατέστησαν την σχολή ηθικό αυτουργό στην αποτυχημένη έμμεση απόπειρα θανάτωσης του σκύλου Κανέλου, προφανώς μια σχεδιασμένη θανάτωση από κάποιους κύκλους, την οποία επισημοποίησε και προσπάθησε να νομιμοποιήσει μέσω των διαδικασιών του Δήμου Αθηναίων η διοίκηση, υποκρινόμενη άγνοια των υποχρεώσεών της απέναντι στο σκύλο Κανέλο και τον Νόμο.
Όμως εκτός όλων των άλλων ο σκύλος Κανέλος έχει αναπτύξει σχέσεις συντροφιάς με τους φοιτητές του ΕΜΠ και άλλους φιλόζωους στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ τις οποίες φυλάει και οι οποίοι φίλοι του λόγω της θεσμικής τους αυτής σχέσης με το ΕΜΠ θεωρούνται εν μέρη και αυτοί ιδιοκτήτες του Κανέλου, του οποίου τη σχέση, συντροφιά, φύλαξη και ασφάλεια στερήθηκαν ξαφνικά παράνομα.
Πολύ περισσότερο που το ΕΜΠ αποτελεί και κληροδότημα και δημόσια περιουσία και η όποια του ιδιοκτησία κινητή ή ακίνητη δεν μπορει ούτε να απαξιώνεται ούτε να καταστρέφεται από κανέναν με τέτοιες συνοπτικές διαδικασίες.
Πόσο μάλλον που πρόκειται για ένα ζωντανό ον που προσφέρει με πρωτοφανή συνέπεια υπηρεσίες φύλαξης χώρων και προστασίας ανθρώπων που τους χρησιμοποιουν.
Για αυτή τη κατάσταση που δημιουργήθηκε όπως δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα προκύπτει να ευθύνεται η Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου και το ΔΣ της Σχολής Αρχιτεκτόνων όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο.
Αντί να φροντίσει το ΕΜΠ σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του για την περίθαλψη του τραυματισμένου και ηλικιωμένου σκυλιού, προπαγάνδιστηκε ακόμα και η θανάτωση του παραμελημένου εντός του ΕΜΠ Κανέλου και έτσι αντί να τύχει περίθαλψης το σκυλί από τον ιδιοκτήτη του ΕΜΠ, αυτό παραδόθηκε στον Δήμο ως αδέσποτο.
Δηλαδή το ΕΜΠ μέσω κάποιων λειτουργιών και ανθρώπων, συνειδητά εξαπάτησε και παραπλάνησε τον Δήμο Αθηναίων αποποιούμενο τις όποιες του υποχρεώσεις και οδηγώντας στον θάνατο το σκύλο Κανέλο.
Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ήρθε και απόφαση της διοίκησης του ΕΜΠ την Παρασκευή
Δηλαδή οι ασκούντες την διοίκηση στο ΕΜΠ και εγγράφως εμμένουν στην παράνομη και βάρβαρη αυτή πράξη της εγκατάλειψης του σκύλου Κανέλου και παραπλάνησης του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την θανάτωση του σκύλου Κανέλου, αν και αποτελεί ιδιοκτησία του ΕΜΠ σύμφωνα με τον νόμο.
Είναι μια πράξη ανήθικη που δεν τιμά το ΕΜΠ και την αποστολή του.
Αυτές οι ενέργειες πράξεις και παραλείψεις έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις Παιδαγωγικές υποχρεώσεις που οφείλουν να έχουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
Πόσο μάλλον που αυτό έγινε εις βάρους του σκύλου που έκανε φύλαξη σε χώρους και συντροφιά σε φοιτητές του ΕΜΠ επί δεκαετία και άνω.
Κάποιοι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή του σκύλου Κανέλου .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
απο το ΕΜΠ να φροντίσει άμεσα για την τιμητική αποκατάσταση του σκύλου συντροφιάς Κανέλου (κατά τον νόμο) ιδιοκτησίας του ΕΜΠ (αν και το αρνείται ψευδώς και παράνομα) την άμεση επιστροφή του στον χώρο που κατοικούσε άνω της δεκαετίας, την παροχή προς αυτόν από το ΕΜΠ κάθε ιατροφαρμακευτικής αγωγής, περίθαλψης, διατροφής, καθαριότητας και όποιο άλλο μέτρο απαιτείται με κορυφαίο και απαράβατο όρο πάντοτε τη προστασία στο δικαίωμα στη ζωή του σκύλου Κανέλου.
Να εγκριθεί άμεσα συγκεκριμμένο πρόγραμμα σίτισης, περίθαλψης, στέγασης, συντροφιάς, και να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που θα αποτελείται απαραίτητα από εργαζόμενους στο ΕΜΠ, από φοιτητές και τους φίλους του σκύλου Κανέλου με σαφείς υποχρεώσεις και ευθύνες ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία του σκύλου Κανέλου.

Κώστας Ευθυμίου Αντιπρόεδρος του συλλόγου "Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου
Πρωτοβουλία γονιών φοιτητών και μαθητών ενάντια στη καταστολή
Χάρης Σταυρινός,απόφοιτος ΕΜΠ.
Νορια Πολιτη,
Μεταξία Μαρκάκη, φοιτητρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
Δεληκάρη Αναστασια
Αντώνης Βράδης Κώστας Ευθυμίου
Αντιπρόεδρος του συλλόγου "Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου
Χάρης Σταυρινός,απόφοιτος ΕΜΠ.
Νορια Πολιτη,
Μεταξία Μαρκάκη, φοιτητρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
Δεληκάρη Αναστασια
Αντώνης Βράδης London School of Economics and Political Science
Department of Geography &Environment
Μιχάλης Μαντάς Δημοσιογραφος
Καιτη Μάγκλαρη Συνταξιούχος
London School of Economics and Political Science
Department of Geography &Environment
Μιχάλης Μαντάς Δημοσιογραφος
Καιτη Μάγκλαρη Συνταξιούχος
Μαρία Θειοπούλου, εικονογράφος, Εξάρχεια
Αννα Κυρίτση, ιδ.υπάλληλος, Εξάρχεια
Έλσα Στεργίου, Σχεδιάστρια, Εξάρχεια
Γιώργος Κυρίτσης, Δημοσιογράφος, Εξάρχεια





Οι υπογραφές θα μαζεύονται στα mail και αφορούν το σκέλος της ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΟΥ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:



skiloloi@gmail.com
grasshpr79@yahoo.gr

2 comments:

Anonymous said...

kamia anakoinwsi gia ti xristina tonidou? tin anarxiki foititria pou sunelif8i meta apo eisboli omadwn asfalitwn sta panepistimia, kata tis mikrosumplokes sti DE8 ???

Anonymous said...

Dikio exeis apla h protovoulia ligo exei xathei . H Allilleggii einai to oplo mas. Lefteria sti Xristina

Enas apo ti protovoulia gonion