Saturday, June 9, 2007

Να δώσουμε τέλος στο δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιβάλλεται

Η Πρωτοβουλία Γονιών με αποτροπιασμό παρακολουθεί τη συνεχή και επανειλλημένη κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων για άλλη μια φορά,
τριών νέων ανθρώπων που μετά τη σύλληψή τους, ξυλοκοπήθηκαν άγρια όπως καταγγέλεται από τους δικηγόρους τους.
Οπως κατήγγειλε στην «Ε» στις 6/6 η σύνηγορός τους, οι νεαροί «χτυπήθηκαν βάναυσα από τους αστυνομικούς».
-«Το πρήξιμο από τα χτυπήματα έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του 22χρονου, η 21χρονη κοπέλα φέρει τραύμα από χτύπημα στο μάτι, ενώ ο 20χρονος χτυπήθηκε με κλωτσιές στα γεννητικά όργανα», περιέγραψε και τόνισε πως, παρά το επίμονο αίτημά της να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο, αυτό δεν είχε συμβεί τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. -

Από την ημέρα της σύλληψής τους 5/6 περάσαν τρεις μέρες στη ΓΑΔΑ, μέχρι να περάσουν από τον ανακριτή ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους. Αν και για την κοπέλα προσκομίστηκαν ιατρικά πιστοποιητικά για σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει,
αν και κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή εμπεριστατωμένα, ο θεράπων ιατρός της.
Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους και ενώ ήταν άσχημα κτυπημένοι, διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου σύμφωνα με καταγγελίες ο γιατρός που τους εξέτασε δεν ζήτησε να βγουν οι χειροπέδες, ούτε να βγει έξω ο αστυνόμος την ώρα της εξέτασης.
Υπάρχουν μαρτυρίες που τους είδαν μέσα στα αίματα.
Μετά την έκδοση της απόφασης για την προφυλάκιση, η κοπέλα κατέρρευσε, έχασε τις αισθήσεις της, τις ανέκτησε για πολύ λίγο και μετά παρουσίασε πλήρη ακαμψία των μυών όλου του σώματος. Δεν έκλειναν το στόμα, τα μάτια της, είχε ακαμψία σε όλο το σώμα και απώλεια πνευματικών λειτουργιών.
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνί όπου μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, διέγνωσαν αμνησία αλλά έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλίας.
Έτσι η κοπέλλα επέστρεψε στη ΓΑΔΑ και παραμένει μέχρι σήμερα στην ίδια κατάσταση,
Σαββάτο βράδυ 9 Ιουνίου τέσσερις μέρες μετά την σύλληψη.
Σύμφωνα με καταγγελίες και πληροφορίες ένα κορίτσι 19 χρονών είναι σε άμεσο κίνδυνο.

Ο ξυλοδαρμός συλληφθέντων, η μη παροχή ιατρικής περίθαλψης, η υπέρβαση του ορίου κράτησης, εκτός του ότι συνιστούν ποινικά αδικήματα για όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων,
και είναι πράξεις που προσβάλουν και στρέφονται ευθέως ενάντια στην κοινωνία.
Η ευθύνη βαρύνει τους δικαστές, γιατί ενώ ήταν στη δικαιοδοσία τους και έβλεπαν την κατάσταση της υγείας της με τις συνεχείς λιποθυμίες, είχαν υποχρέωση να διακόψουν την ανακριτική διαδικασία, να δοθεί αναβολή και να καλέσουν ασθενοφόρο, ώστε να νοσηλευτεί, ενώ παράλληλα να ερευνήσουν τις καταγγελίες για τους ξυλοδαρμούς.
Για ένα αδίκημα που σε κανονική δημοκρατία (και όχι κατ' ευφημισμό) εαν και εφόσον στοιχειοθετείται, απλά είναι πλημμέλημα για απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τρεις άνθρωποι είναι κρατούμενοι, χτυπημένοι και ο ένας απ΄αυτούς κινδυνεύει άμεσα ακόμα και η ζωή του.

Η προφυλάκιση, που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται συστηματικά σαν μέθοδος τιμωρίας και εκδίκησης, δεν είναι μόνο άθλια, αλλά και «παράνομη» καθώς καταργεί το «τεκμήριο αθωότητας» και το «δικαίωμα» του κρατούμενου για μια «δίκαιη δίκη».
Όλο αυτό το σύμπλεγμα εξουσιών όπως λειτουργεί σήμερα ενάντια στο άτομο,
δεν είναι τίποτε άλλο από την υποταγή στο δόγμα της νέας εποχής,
των (αντι)τρομοκρατικών νόμων, των γκουαντάναμο, της καταστρατήγησης των ελευθεριών,
του πλήρη ελέγχου της καθημερινής ζωής και την κατάργηση της Δημοκρατίας.
Ένα δόγμα που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί παγκοσμίως, και να γίνει ασυζητητί αποδεκτό από τους πολίτες, με άξονα την διατήρηση και επέκταση της κυριαρχίας ολιγαρχικών συμφερόντων.Η διολίσθηση προς τον ολοκληρωτισμό και τον φασισμό, είναι απροκάλυπτη στις μέρες αυτής της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία γονιών καλεί όλους, να μην επιτρέψουν να επικρατήσει αυτό το όργιο βίας και τρομοκρατίας.
Καλεί όλους να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, από την καθημερινή καταρράκωσή τους, που προβαίνει αυτή η κυβέρνηση και να δώσει επιτέλους, τέλος στον πολιτικό της χρόνο ύπαρξης.
Καλεί όλους να σταθούν δίπλα στη κοπέλα, που κινδυνεύει να πληρώσει με τη ζωή της το δόγμα μηδενικής ανοχής.

Πρωτοβουλία γονιών

http://enantiastikatastoli.blogspot.com/

4 comments:

Anonymous said...

Το επιπεδο πολιτισμου μιας κοινωνιας αντικατοπτριζεται στην συμπεριφορα απεναντι σε μελη της κοινωνιας που παρεβησαν καποιους θεσμοθετημενους κανονες αυτης της κοινωνιας. Τη στιγμη αυτη, 3 πολιτες εγιναν θυματα ξυλοδαρμου απο αυτους στους οποιους η κοινωνια εχει αναθεσει το ρολο να διασφαλιζουν την ταξη, συμφωνα με το συνταγμα.
Συμπερασμα : Η λεξη πολιτισμος σε αυτη την κοινωνια ειναι ενα εφευρημα κενο νοηματος.
Εις υγειαν μας...

Anonymous said...

epidi etixe na do kai tous 2 kratoumenous sas anafero oti oute xtipimenoi einai oute tipota auta einai paramithia gia na mporesete na theopiisete tous "sintrofous" sas

Anonymous said...

Gia na tous evlepes xtipimenous, fainetai kai sto nekrotomeio natan pali pezete gia to ti tha evlepes. Efxaristoume gia tin enimerosi. Ta parapona sou stin E pou ta egrapse. Alla kai pali esy pws tous eides? me poia idiotita? mporeis na diefkriniseis perissotero na katalavoume giati pesame thymata?

Anonymous said...

Kai afou tous eides mporeis na exigiseis giati kratisan ti kopella toso poly sti GADA. Tous allous tous kratisan mesa stis kanonikes prothesmies oi xeperastikan ta oria kratisis?